Yn Balâns mei Jannie Cnossen

Ik ben Jannie Cnossen, therapeut & opleider van Yn Balans, woonachtig in het Friese Oudwoude. Zo nuchter ik als Friezin ben, zo gepassioneerd werk ik aan het brengen van balans in een lichaam met pijn. Dat doe ik al meer dan 20 jaar en sinds enkele jaren ook met collega’s die mijn gedachtengoed en werkwijze ondersteunen en/ of aanvullen. Ik zie het lichaam als een zelfregulerend systeem dat kan herstellen op basis van een geïntegreerde aanpak. Werken met het fasciale systeem ligt daar bij elke therapie aan ten grondslag. Van de allesomvattende Structurele Integratie, tot de gespecialiseerde ScarWork therapie (littekenbehandeling). Maar ook de houding- en bewegingstherapie en de Bodysculpture massage (diep tissue).

De fascinatie voor mijn werk is groot en het aantal collega’s dat bekend is met de verbluffende werking van structurele Integratie met hulp van het fasciale systeem is klein. Mede om deze twee redenen is de AKADEMY een feit geworden. We delen onze kennis en ervaring graag met iedereen die ook wil leren mensen op een duurzame manier te helpen in balans te brengen!
 

Yn Balâns Akademy


Wil je werken aan kennisvergroting van anatomie, het liefst zo praktisch mogelijk? Wil je leren hoe je op verschillende manieren het Fasciale web kunt gebruiken bij behandelingen? Ontdekken waar je blinde vlek zit en hoe je je zintuigen scherper kunt maken? Yn Balans AKADEMY kan je op verschillende manieren opleiden tot behandelaar van pijnklachten en ander lichamelijke onbalans. Je ontwikkelt een talent tot ultiem multi-dimensionaal behandelaar.

Werken met het Fasciale Web

We werken daarbij met een van de wonderlijkste instrumenten dat het lichaam zelf bezit: het Fasciale Web. Een weefsel en systeem tegelijk, dat als web in een doorlopende structuur werkelijk overal in je lichaam zit en alles op zijn plek houdt. Als je dit systeem beter begrijpt en vat op krijgt, kan je het ook benutten om alles in je lichaam weer vrij te laten bewegen. Oftewel, In balans te brengen! Dat is wat Yn Balans AKADEMY je kan leren!

Leerzame reis vol praktische ervaringen

De werkwijze vergelijken we tijdens alle opleidingen met een reis. Een reis vol ervaringen, interessante vergezichten en nieuwe blikvelden, waar zelf voelen en ervaren altijd voorop staan. Zet dus al je zintuigen op scherp, des te leerzamer word je eigen reis, waar je als therapeut, of therapeut in wording dagelijks gebruik van zult maken.

Yn Balans AKADEMY werkt o.a. met de methoden van:

- Bodysculpture . Multidimensional Bodylearning
- Wheeler SI (Structurele Integratie), Multidimensional Integration
- Zoga movement, Multidimensional Movement
- Anatomy in clay®, Multidimensional Anatomy

Maatwerk

Ook kan je ons uitnodigen voor een lezing of demonstratie. Of wil je liever een cursus dicht bij huis?
In overleg bespreken we hoe daar maatwerk van gemaakt kan worden.