Zoga Multidimensional Movement Intro

Zoga Multidimensional Movement Intro
Datum: 4,5,6 november
Tijdstip: 09.00 - 17.00
Lesduur: 3 dagen
Locatie: Move Lab Clinic in Prague
Docent(en): Wojciech(Wojtek) Cackowski(Engels)
Tarief: € 549
Accreditatie: KTNO in aanvraag

Waarom kan Zoga voor jou persoonlijk interessant en een professionele aanvulling zijn

Is beweging al een onderdeel van jouw werk of beweeg jij tijdens het geven van een  behandeling.  Voor beide zal dit een nieuwe reis door jouw lichaam zijn. Het fijne van Zoga is, dat het inpasbaar is bij alle technieken die je al gebruikt. Het zorgt ervoor dat je bij één-op-één sessies de client een diepere verbinding met hun eigen lichaam geeft. Je gaat anders naar je client kijken, maar ook naar jezelf.
Natuurlijk wordt Zoga ook gebruikt als een groepservaring/groepstraining.

 

Zoga is ontworpen om de doelstellingen van Structurele Integratie te ondersteunen en om een permanente patroonverandering te creëren in de organisatie van het myofasciale systeem in het menselijke lichaam.  Speciaal ontwikkeld om meer glijdende beweging te creëren tussen de myofasciale lagen van het lichaam.
Er wordt gebruik gemaakt van de Anatomy Trains lijnen om dit te begeleiden. Yoga-asana’s functionele tests en houdingen wordt als startpunt gebruikt voor deze puzzel. Het is een individuele reis door zelfonderzoek van het eigen lichaam(zelfeducatieproces). Bij deze cursus leer je anderen te begeleiden in hun zelfeducatieproces, mede door zelf door het proces te gaan.

Door Zoga te beoefenen leer jezelf;

 • Lichaamslezen, voelen waar er een gebrek is aan glijdende bewegingen en “vering” in het lichaam.
 • Beweging en manuele begeleiding te gebruiken om een efficiënte en evenwichtige beweging in de zwaartekracht te bereiken.
 • Een evenwichtige rusthouding te bereiken met ‘minimale energie’
 • Om een beter evenwicht te bereiken tussen het lichaam in beweging en hoe de krachten worden verdeeld binnen het tensigrity systeem van het lichaam

ZogaMovement videos

Tensegrity heeft altijd betrekking op gesloten en doorgaande structuur-relaties, die geen onderbrekingen hebben. De gehele vorm gedraagt zich ook als een geheel ten opzicht van elke spanning. Deze dynamiek is ook de meest efficiente manier om spanning te verdelen.
Zoga gebruikt ook een doorlopende dynamiek in zijn bewegingen. Je zoekt naar gebieden die niet een evenwichtige spanning hebben en het tensegrity model zal zich in zijn geheel aan moeten passen. De veerkracht wordt beperkt in het gehele lichaam.

Zoga Movement is officieel erkend door Thomas W. Myers van Anatomy Trains. De cursus is een module op zich en maakt deel uit van Zoga Movement Practice Certification en Zoga Movement Therapy Certification.
De cursus is speciaal ontwikkeld door Wojciech Cackowski voor bewegingsprofessionals en manueel therapeuten die hun professionele horizon en vaardigheden in anatomie en structurele integratie willen verbreden door beweging in combinatie met manueel werk.
Het kan worden gedaan als een groepservaring of zelfontwikkelingspraktijk. Maar ook bij een één-op-één therapie waarbij het manuele en bewegingswerk combineert wordt om een ​​gebalanceerde structuur en functie in een zwaartekrachtveld te creëren.

Meer informatie op;  Zoga-movement
 

Wat leer je tijdens de cursus?

 • De basisprincipes van het werken in de Zoga Multidimensional Movement-methode. 
 • Vaardigheden in het lezen van het lichaam en het vinden van beperkingen bij het glijden van weefsel
 • Beweging gebruiken en sturen om effectief en evenwichtig te functioneren in zwaartekracht. Dus een grotere balans van het lichaam te vinden als het in beweging is en hoe die krachten(spanningen) worden verdeeld binnen het (tensegrity) systeem van het lichaam.
 • Evenwicht te bereiken en de hoeveelheid energie te minimaliseren die wordt gebruikt om stil en in beweging te blijven
 • Het concept van beweging van weefsel en de invloed daarvan op de gewrichten, die de mogelijkheid van vrij bewegen bepalen. 
 • De basisprincipes van houdings analyse en biomechanische analyse van het lichaam in beweging.
 • Effectieve manuele technieken en technieken van bewegingsondersteuning die hen zullen helpen om lokale en globale veranderingen in het biomechanische systeem van het lichaam van jouw patiënten te bewerkstelligen.

We nodigen je uit om deze transformatie zelf te ervaren tijdens de 3-daagse Zoga Multidimenstional Movement Introductiecursus.
Deze cursus is Engelstalig. Er is veel praktijk, bij het niet begrijpen, kan er in het Nederlands extra uitleg gegeven worden
.
Klinkt het allemaal nieuw. Dat is het ook, maar we helpen je bij elke stap.

 

Vooropleiding/toelatingseisen

Medische basiskennis en anatomische kennis ( Latijn) strekt tot aanbeveling. 
Manueel therapeuten en bewegingsprofessionals
Complementaire therapeuten

 

Wat kun je zelf na de cursus?

 • Na deze cursus kun je zelf een kleine groep begeleiden met de basis van Zoga-Movement
 • Je hebt veel over jouw eigen bewegingsbeperkingen geleerd en deze kunnen jou helpen om anders naar jou clienten te gaan kijken en te behandelen 
 • Je weet hoe de verschillende lagen van de fascia elkaar beinvloeden
 • Hoe de fasciale lijnen lopen volgens het concept van de Anatomie Treinen.
 • En na deze cursus kun je verder leren in Zoga-Movement. En een keus maken welk programma jouw interesse heeft. (info hieronder)
Deze introductie is een onderdeel van het Certificeringsprogramma voor Zoga-movement therapy en/of Zoga movement practice, maar ook een op zichzelf staande module.

Zoga movement practice
Trainingsprogramma, bedoeld voor professionals op het gebied van bewegen die in groepsverband lessen geven. 
Je leert alle principes van de Zoga-beweging op basis van structurele integratie, yoga en directioneel glijden van de fasciale lagen. En het observeren van gebieden die motorische interventie vereisen en hoe ze veranderingen aan die gebieden kunnen aanbrengen tijdens de klas.  We onderzoeken de meest voorkomende houdings- en bewegingspatronen en ontwikkelen vervolgens strategieën om deze te beïnvloeden.
Dus een probleem gebied opzoeken wat niet optimaal beweegt en actief handelen om dat probleem op te lossen.
Je leert hoe je een programma van 12 weken moeten leiden dat de groep door een reis van zelfonderzoek zal leiden.  Dit zal hun helpen om een betere relatie met de zwaartekracht te bereiken in houding en beweging . Het doel van dit 12 weken durende programma is om mensen te helpen hun lichaamssysteem te reorganiseren, maar ook om betere verbindingen te vinden met zichzelf en hun eigen lichaam.


Zoga-movement therapy
Trainingsprogramma voor individueel werkende manueeltherapeuten

Dit programma is bedoeld voor therapeuten die beweging in hun therapeutisch proces willen verbreden.  In dit certificeringsprogramma leer je  een therapeutisch proces van 12 sessies dat de doelen van Structurele Integratie ondersteunt en cliënten de kans geeft zichzelf te begrijpen door middel van beweging, terwijl ze de kans krijgen om hun bewegingsvrijheid terug te nemen en te houden.
Meer informatie hierover op; 
 Zoga-movement 

Aanmelden:
REGISTER: Zoga-Movement Introduction Prague