Docenten

Heike Jäger

Heike Jäger

Researcher, Docent Fysiologie Scarwork en BoneWork

Researcher en docent ScarWork en BoneWork op basis van Stuctural Integration

Dr Heike Jäger is een begrip in de wereld van Fascia.
Haar jarenlange ervaring maakt haar niet allen tot een specialist, maar vooral haar manier van werken. Enorme precisie zul je vinden in haar werk.
Haar enthousiasme maakt de theorie van fysiologie enorm boeiend. Zij kan op onnavolgbare wijze bruggen slaan tussen de praktijk en de theorie erachter. Het uitleggen van het bijzondere ScarWork en BoneWork met wetenschappelijke onderzoeken erachter, zoals de Nobelprijs winnaar Adem Pataputian in 2021 kreeg: “for their discoveries of receptors for temperature and touch”
https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2021/patapoutian/facts/

Loopbaan
Ze studeerde biologie en wiskunde in Hannover en Osnabrück. Promoveerde ook in de microbiologie op de analyse van de structuur van membraaneiwitten in de ATP-synthese van E-coli bacteriën. In 1996 veranderde haar interesse in het onderzoek naar ionenkanalen aan het Instituut voor Toegepaste Fysiologie aan de Universiteit van Ulm. Haar postdoctoraal werk aan de Universiteit van Californië was gericht op het zoeken naar moleculaire patronen van ion kanaal interacties die de initiatie van cel migratie moduleren.

Fascia Research Center at the University of Ulm, Germany
Sinds 2010 is zij verbonden aan de Robert Schleip Fasica Reaserch Group in Ulm. Naast onderzoeksprojecten op het gebied van elektrofysiologie en moleculaire biologie werkt zij ook aan de kenmerken van weefselelasticiteit in het Instituut voor Lasertechnologie in de geneeskunde en meettechnologie van de Universiteit van Ulm, in samenwerking met de faculteit Interne geneeskunde van het ziekenhuis van Ulm en andere afdelingen van de Universiteit van Ulm.
https://fasciaguide.com/experts/heike-jager/

Naast haar onderzoek, organiseert Heike conferenties en workshops over fascia onderzoek, weefsel verklevingen en fasciale pijn, alsmede seminars voor de medische beroepsgroep. Zij is een frequent spreker op Duitse en wereldconferenties.

Haar doel is om nieuwe ontdekkingen te doen op het gebied van fysiologisch onderzoek voor het therapeutische werkveld. En hier komt ze bij ons terecht. Het uitleggen wat ons werk ScarWork, BoneWork en Bodysculpture fysiologisch met het lichaam doet.

Naast trainingen en webinars die zij voor Yn Balâns Akademy zal verzorgen, begeleidt ze ook Baukje de Vries bij haar onderzoek naar de invloed van ScarWork therapie bij vrouwen met een keizersnee.